Stro isolatie

Sinds enige tijd verdiept J. Muskens Hooi & Stro zich in isoleren met stro. Isoleren met stro is niet alleen duurzaam maar ook goedkoop en bied comfortabel hoge isolatie waarde.

Stro isolatie is vrij eenvoudig aan te brengen, isoleert goed, geeft een prettig binnenklimaat en doordat wij de pakken kunnen impregneren zijn ze ook nog eens brandvertragend.Ook is stro erg geluidsdempend (Rw 55 dBA) en dus ook heel goed te gebruiken als isolatie van geluid bij bijvoorbeeld ruimtes waar men muziekinstrument bespeeld etc.

Hoge isolatie

Isoleren met stro klinkt misschien van vroeger en ouderwets, maar het hoeft absoluut niet onder te doen voor de meer normale isolatiematerialen zoals piepschuim (EPS) en glaswol. Uit onderzoek blijkt dat stro een lambdawaarde van 0.035 en 0.065 W/m.K heeft en een R-waarde van 5 a 6 mits het goed is toegepast.

stro isolatie

Toepassing

Stro wordt eerder in muren toegepast en niet snel in een dak als pure dakisolatie, maar je ziet het natuurlijk wel in een iets andere vorm als een rieten dak. Een normaal pannendak van onder af isoleren met riet of stro werd vroeger wel gedaan maar is lastiger om goed samen te bundelen/te pakken.Vooral bij nieuwbouw wordt stro isolatie  veel gebruikt en is het eenvoudig toe te passen.

Voordelen

Een andere eigenschap van stro, is dat het comfortabeler is dan normale isolaties,want de kou of warmte wordt vertraagd doorgelaten in de woning.

We werken erg nauw samen met een timmerbedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking van stro balen als isolatie, waardoor we de isolatie met stro voor u van A tot Z voor u kunnen regelen inclusief de levering van de juiste stro balen, impregneren van het stro en het verwerken.

Ook de opslag op uw bouwlocatie is door ons te regelen! ( vaak dmv zeecontainer ).

Voor onze isolatie projecten werken we samen met Van Opstal Bouw en Timmerwerken.

 

Openingstijden

logo
Maandag -
Dinsdag 19:00 - 21:00
Woensdag -
Donderdag -
Vrijdag Op afspraak
Zaterdag 09:00 - 16:00
Zondag Gesloten
Hoefweg 3
5106 NJ Dongen

+31 (0)162 238 600
+31 (0) 6 24 790 914

info@jmuskenshooi-stro.nl

Contact

J. Muskens Hooi & Stro
Hoefweg 3
5106 NJ Dongen

+31 (0)162 238 600
+31 (0) 6 24 790 914

info@jmuskenshooi-stro.nl